Już po raz dziewiąty zostaliśmy uhonorowani przez Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych tytułem Najaktywniejszego Animatora na rynku New Connect

Jak co roku GPW dokonała oceny Animatorów Rynku działających na rynku NewConnect. Kryteriami, według których przebiegała analiza Zarządu GWP były: liczba animowanych spółek, warunki animowania oraz udział Animatora Rynku w całkowitym obrocie walorami danej spółki. Dzięki zdobyciu łącznie największej liczby punktów Dom Maklerski BDM uzyskał status najaktywniejszego animatora na rynku NewConnect za rok 2019 oraz otrzymał Nagrodę Prezesa Zarządu GPW.

Kolejny rok z nagrodą dla Animatorów to wyraz uznania ze strony Giełdy ale przede wszystkim efekt zaufania i zadowolenia ze strony naszych Klientów. Jest to wynikiem wieloletniego doświadczenia BDM w segmencie animacji i zaangażowania naszych pracowników. Animowanie instrumentów finansowych to działalność wymagająca sporych zasobów: kapitału, pracy i czasu. Przez te lata nauczyliśmy się tymi zasobami rozsądnie gospodarować i skutecznie wspomagać płynność akcji animowanych spółek. Mam nadzieję że w dalszym ciągu będziemy w stanie dobrze realizować wymagania Giełdy i naszych Klientów – powiedział Jacek Rachel – Prezes Zarządu Domu Maklerskiego BDM S.A.

Dom Maklerski BDM S.A. jest Członkiem Rynku NewConnect od 5 lipca 2007 roku, natomiast Autoryzowanym Doradcą Rynku NewConnect od 6 lipca 2007 roku. Oferta DM BDM w zakresie transakcji na rynku NewConnect obejmuje pełen zakres usług od oceny transakcji, strukturyzacji transakcji, przez przygotowanie dokumentów sprzedażowych, sprzedaż, przyjęcie rozliczenie zapisów, wprowadzenie do notowań oraz późniejsze zapewnienie płynności instrumentu notowanego na rynku, co jest zadaniem animatora. Obecnie Dom Maklerski BDM SA animuje blisko 200 spółek z rynku New Connect, co daje mu 50-procentowy udział w rynku.

Materiał źródłowy GPW: GPW nagrodziła liderów rynku kapitałowego w 2019 r.